یکی از سوالاتی که از طرف افرادی که تصمیم دارند وارد حرفه طراحی وب بشوند زیاد پرسیده می شود این است که آیا می توان به طراحی سایت به عنوان یک شغل با درآمد مناسب نگاه کرد؟ آیا ارزش دارد ماهها وقت بگذاریم و کدنویسی و برنامه نویسی و فتوشاپ و تکنیکهای مختلف طراحی را یاد بگیریم؟ اصولا درآمد یک طراح وب در ایران چقدر است؟
طبعا یکی از راحتترین پاسخها نیز این است که بستگی به خودتان و پشتکارتان دارد! اما اگر بخواهیم دقیقتر شویم، شغل طراحی وب ویژگیهایی دارد که آنرا از بسیاری شغلهای دیگر متمایز می کند. اینجا به چند مورد به صورت خلاصه اشاره می کنیم:
1. درآمد طراح سایت:
بستگی دارد شما برای یک شرکت به عنوان کارمند کار کنید یا به صورت مستقل و انفرادی. در حالت اول حقوق میانگین برای طراح وب به شکل تمام وقت (در سال 91 - تهران) معمولا بین 600 هزار تومان تا 1.5 میلیون تومان است که میزان دقیق آن بستگی به سطح مهارتهای شما، سختی کار خواسته شده، بزرگی شرکتی که برای آن کار می کنید و... دارد. اما در حالت دوم، یعنی اگر به صورت مستقل کار کنید، بستگی به اینکه چند پروژه در ماه بگیرید می توانید قیمتهایتان را بالا و پایین کنید. برای اینکه حدود درآمد دستتان بیاید، بابت طراحی اختصاصی یک وبسایت داینامیک با امکانات معمول سایتهای شرکتی، معمولا بین 400 تا 600 تومان می توانید دریافت کنید. حالا اگر فرض کنید ماهانه فقط دو پروژه بگیرید، حدود یک میلیون در ماه درآمد خواهید داشت که گرچه بالا نیست، اما برای شروع بد هم نیست. این البته برای طراحان وب در سطح متوسط و در ایران است و اگر شما یک طراح وب حرفه ای باشید به نسبت بزرگی پروژه ها و قیمتها بسیار بالاتر از این خواهد بود. ضمن آنکه تعرفه طراحی وب در کشورهای اروپایی و امریکا جزء شغلهای پردرآمد است و اصلا قابل مقایسه با درآمدهای ایران نیست.
اما شغل طراحی وبسایت ویژگیهای منحصر به فرد دیگری نیز دارد که اینها بازدهی و سود این حرفه را بیشتر می کنند.
2. عدم وابستگی به موقعیت جغرافیایی:
در واقع یک طراح وب می تواند در کلبه ای در یک روستای دور افتاده هم مشغول به حرفه خود باشد! کافی است یک خط تلفن و برق باشد تا بتواند تقریبا از همه جای دنیا سفارش بگیرد. در واقع یک طراح وب (چه به عنوان طراح مستقل و فریلنسر، و چه به عنوان کارمند دورکار یک شرکت) تمام کارهای خود را در بستر وب انجام می دهد و لزوما نیازی به حضور نیست. در خانه خود می توانید بنشینید و با ده ها مشتری از شهرهای مختلف سر و کله بزنید. کمتر شغلی چنین ویژگیای دارد.
از طرفی، یک طراح وب اصولا باید به این اصل ایمان داشته باشد که وبسایت یک فرد یا شرکت نقش فروشگاهی بین المللی را دارد. اگر زبانتان هم خوب باشد شاید بتوانید روی درآمدهای خارجی (که بسیار بسیار بسیار بالاتر از نرخهای معمول در ایران است) هم حساب کنید.
3. عدم نیاز به سرمایهی اولیه، به جز زمان:
برای اینکه شغل طراحی سایت را شروع کنید می توانید با یک کامپیوتر قدیمی که فقط نوتپد دارد شروع کنید! اگر مصرف برق و پول اینترنت را روی حساب مصارف خانگی بگذاریم، هیچ خرج دیگری نخواهید داشت. در واقع بزرگترین سرمایه ای که باید بگذارید تا به شما سود برساند، زمان است. شما باید زمان قابل توجهی بگذارید تمام تکنیکهای به روز مورد نیاز برای طراحی وب را یاد بگیرید، و این یادگیری باید همیشه استمرار داشته باشد. از طرف دیگر طراحی و برنامه نویسی شما (اگر بخواهید حرفه ای کار کنید) وقت قابل توجهی خواهد گرفت. از طرفی این حرفه، جزء دسته خدمات قرار می گیرد، و بنابراین احتمالا بیشتر از نود درصد پولی که از مشتری می گیرید سود خالص است. پس در مقایسه با شغلهایی که با فروش محصول به سود می رسند، واقعا شغل پر سودی به حساب می رسد!
4. بازاریابی پویا:
هر پروژه ای که شما به خوبی آن را انجام دهید، خود یک نماینده بازاریابی شما خواهد بود. امضای شما پای وبسایتها تبلیغ خوبی برای شماست و از طرفی، فهرست نمونه کارهای شما را پربارتر خواهد کرد. در واقع رزومه فعالیتها و لیست نمونه کارهای شما (که قطعا باید در وبسایت شخصی خود بگذارید) بزرگترین عامل درآمد شما و تعیین کننده قیمت پروژه های آینده شما خواهند بود. بنابراین بزرگترین بازاریابی برای شما حرفه ای انجام دادن پروژه هاست.
اینها تجربیاتی بود که شخصا طی سالها سابقه طراحی وب به دست آورده ام و سعی کردم نه خیلی آرمانی باشد و نه خیلی بدبینانه. اگر این مطلب به درد شما خورد، می توانید با یکی از این شیوه ها جبران کنید: لینک دادن به این وبلاگ، به اشتراک گذاشتن این مطلب، و کامنت گذاشتن! مرسی.
منبع: طراحی سایت
:: بازدید از این مطلب : 770
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0